Parodontologie & dento-alveolaire chirurgie

Parodontologie is een erkende specialisatie binnen tandheelkunde die zich focust op het onderzoek en de behandeling van het parodontuim, het steunweefsel rond de tanden. Gezond tandvlees is de basis voor een gezond gebit. Wij besteden er dan ook veel aandacht aan.

PARODONTOLOGIE

Ontstoken tandvlees of gingivitis kenmerkt zich door rood, gezwollen tandvlees dat gemakkelijk bloedt. Ook een slechte adem (halitose) of een slechte smaak zijn mogelijke symptomen van deze aandoending. Een tandvleesonsteking kan zich in de diepte verder uitbreiden naar het kaakbot. Hierdoor komt het tandvlees los van de tanden en ontstaat er een verdiept zakje of pocket rondom de tand. Dan spreekt men van parodontitis.

Herkent u één of meerdere symptomen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Tijdige diagnose en behandeling van parodontitis kan voorkomen dat tanden loskomen of dat er ontsierend botverlies ontstaat.

RADIOLOGIE

Onze praktijk is uitgerust met de meest recente digitale beeldvorming. Intra-orale RX'en, panoramische opnames en Cone Beam CT helpen de tandartsen en specialisten om een correcte diagnose te stellen.

Voor het plaatsen van implantaten wordt er steeds een 3D-scan van het bot gemaakt om de kwaliteit en dikte van het bot te beoordelen. Zo kan er een voorspelbaar resultaat bekomen worden.

 

IMPLANTOLOGIE

Wanneer één of meerdere tanden ontbreken, kunnen deze vervangen worden door implantaten. Het plaatsen van één of meerdere implantaten is een kleine ingreep die weinig ongemakken verooraakt. Deze ingreep wordt uitgevoerd in de praktijk.

Er kan een vaste structuur voorzien worden op de implantaten, of er kan een structuur voorzien worden om een klikprothese te verankeren.

Regelmatige professionele nazorg zijn belangrijk voor een succesvol implantaat. Deze nazorg kan uitgevoerd worden bij de parodontoloog of bij uw algemeen tandarts.